Energieke Regio Alkmaar

Alkmaar
 
  •  

 

Naast de opwekking van duurzame energie is het van belang om minder fossiele energie te gebruiken, om de gestelde CO2 reductie te bereiken. Op dit gebied is er nog veel werk te verrichten. Elk percentage waarmee het gebruik van fossiele energie afneemt, is een goed resultaat.

Voor ondernemers levert energiezuinig en energieneutraal bouwen een marktvoordeel ten opzichte van standaard nieuwbouw. Ook bij renovaties leveren vergaande energiebesparingsmaatregelen belangrijke voordelen op. Energiezuinig bouwen heeft dus de toekomst en ligt ook vast in ons beleid.

Het wegverkeer is verantwoordelijk voor 20% van de Nederlandse CO2-uitstoot. In de uitlaatgassen zitten fijnstof en verzurende stoffen. Dit tast onze gezondheid aan en het is slecht voor onze natuur en gebouwen. Pas dan ook het nieuwe rijden toe. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

Energieke Regio organiseert laagdrempelig en onafhankelijk advies. Stichting Energieke Regio werkt lokaal samen met lokale adviseurs op o.a. het gebied van Energie Prestatie Advies (EPA), installaties, verlichting, regeltechniek, bouwkunde, (collectieve) energiecontracten, het opwekken van duurzame energie en fiscaliteit.