Gemeentewerf en brandweerkazerne

Bronckhorst
 
  •  

Duurzame gemeentewerf met brandweerkazerne in najaar 2017 geopend

De nieuwbouw aan de Zelhemseweg in Hengelo is de locatie van waaruit de brandweerpost Hengelo en de buitendienst medewerkers van de gemeente sinds de zomer werken. In dit duurzame ‘0 op de meter pand’ delen zij onder andere kleedruimten, werkplaatsen en kantine. Onder meer door hun flexibele nieuwe werkplek kunnen zij DuurSaam de toekomst in. Voor veiligheid en kwaliteit.

Het pand van de Brandweerkazerne bestaat uit een kantoorgebouw van ca 900m2 BVO en een gemeentewerf waarin opgenomen voertuigenstallingen, magazijnen en werkplaatsen met een totale omvang van circa 3.500 m2 BVO. De logistieke en inrichting van het buitenterrein omvat een belangrijk en omvangrijk deel van het totaalproject. 

Nul-op-de-meter

In het ontwerp van het gebouw is volop aandacht voor energieneutraal bouwen en is dit ontworpen vanuit het zogenaamde Nul-op-de-meter concept. Het gebouw heeft een eigentijdse aanblik door de toepassing van de gevelbekleding. De opvallende hellingshoek van het dak zorgt voor een optimale werking van alle zonnepanelen.