De LEE als handige tool voor de Gemeenteraadsverkiezingen

De LEE als handige tool voor de Gemeenteraadsverkiezingen

Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen is het belangrijk om van klimaat een hoofdthema te maken. De energietransitie en klimaatverandering zullen van grote invloed worden op maatschappelijke en economische ontwikkelingen in onze samenleving. Ook op lokaal niveau. Nu in Den Haag de eerste inhoud voor de toekomstige klimaatagenda is geformuleerd, worden op lokaal niveau de klokken gelijk gezet. Met de informatie die de Lokale Energie Etalage (LEE) weergeeft kan een goede lokale strategie en aanpak geformuleerd worden die daarop inspeelt.

Wat doet de LEE?

De LEE geeft op een laagdrempelige en inspirerende manier inzicht in het energieverbruik, opwekking van hernieuwbare energie en energiebeleid van de 388 gemeenten in Nederland. De informatie betreft een bewuste selectie verdeeld over vijf thema’s: wonen, diensten, maatschappelijk vastgoed, hernieuwbare energie en mobiliteit.

Voor wie is de LEE handig?

De Lokale Energie Etalage heeft tot doel bestuurders, raadsleden, ambtenaren, burgers, bedrijven en andere partijen te inspireren en te informeren met gegevens op hun eigen lokale schaalniveau. Er is heel veel bekend over het energieverbruik en opwekking van duurzame energie op lokaal niveau. In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen biedt de LEE dan ook snel en eenvoudig inzicht hoe het klimaatbeleid per gemeente ervoor staat.

Vergelijken aan de hand van rapportages

Wil je ook weten waar jouw gemeente staat, of je gemeente vergelijken met andere gemeenten? Op de pagina “Gemeente zoeken” kan je via het zoekvenster linksboven in het scherm je gewenste gemeente vinden. Vervolgens worden de meest recent beschikbaar gestelde data omtrent wonen, diensten, maatschappelijk vastgoed, hernieuwbare energie en mobiliteit getoond. Met een handige .PDF-functie kun je vervolgens in een handomdraai de getoonde gegevens als rapport ontvangen.

Vragen over de LEE?

Voor vragen over de Lokale Energie Etalage of de Energie Enquête kunt u contact opnemen met Martha Klein via info@lokaleenergieetalage.nl. Voor vragen over de Lokale Iconen of het aanleveren hiervan kunt u contact opnemen met Ariane Lelieveld via ariane.lelieveld@klimaatverbond.nl.