Etalage - Mobiliteit

Via Gemeente zoeken komt u in het onderdeel 'Etalage'. Hier treft u bij het thema Mobiliteit drie indicatoren aan. Deze indicatoren bevatten altijd de meest recente gegevens die openbaar beschikbaar zijn en op kwaliteit getoetst zijn.

De 'inzet van de gemeente' is een weergave van de score van de gemeente op de VNG Energie Enquête. Zie Inzet Gemeente voor een uitgebreide toelichting.

Als u doorklikt op een indicator komt u in de 'Winkel' met meer gedetailleerde gegevens. Zie Overzicht LEE voor een korte beschrijving van alle indicatoren in de winkel.

De indicatoren (Etalage)

In één grafiek gecombineerd: het absolute aantal bedrijfs-en personenauto's op aardgas en op elektriciteit geregistreerd in de gemeente en het absolute aantal elektrische laadpunten en vulpunten voor biobrandstoffen binnen de gemeente. Leaseauto's worden geregistreerd op het adres van de leasemaatschappij en zodoende meegeteld in de gemeente waar de leasemaatschappij gevestigd is. Dit zorgt bijvoorbeeld voor een opvallend hoge waarde in de gemeente Almere.

De inzet van de gemeente op het thema Mobiliteit voor de rollen 'communicatie', 'openbare ruimte', 'regelgeving', 'eigen vervoer' en 'ruimtelijke ordening'.