Resultaten van de vernieuwde Energie Enquête online

Resultaten van de vernieuwde Energie Enquête online

18 november 2016 – Half oktober is de vernieuwde Energie Enquête naar alle gemeenten uitgegaan. Inmiddels hebben 42 gemeenten waaronder zes ‘nieuwelingen’ de vernieuwde enquête ingevuld. Vanaf vandaag staat hun vernieuwde informatie online. In de Lokale Energie Etalage staat nu voor deze gemeenten hoe zij bezig zijn met gasloze wijken en welke projectbudgetten zij beschikbaar hebben. In hoeverre zij extra aandacht hebben voor de naleving van de Wet Milieubeheer. Of zij een revolverend fonds voor hernieuwbare energie hebben en hoeveel werk zij maken van de aanleg van openbaar vervoer en fietsenstallingen. Om maar een paar voorbeelden uit de vernieuwde Energie Enquête te noemen. In de Lokale Energie Etalage staat ook de onlangs geactualiseerde informatie uit de klimaatmonitor.

De Lokale Energie Etalage feliciteert de volgende gemeenten met hun snelle actualiseren: Aalten, Almere, Amersfoort, Bodegraven-Reeuwijk, Borsele, Bronckhorst, Castricum, Diemen, Doetinchem, Druten, Ermelo, Etten-Leur, Harderwijk, Hulst, Lansingerland, Leerdam, Leeuwarden, Leeuwarderadeel, Leudal, Lingewaal, Lingewaard, Lochem, Nieuwegein, Peel en Maas, Schouwen-Duiveland, Someren, Twenterand, Uithoorn, Veere, Vlissingen, Voerendaal, Weststellingwerf, Wierden, Winterswijk, Zeist en Zoetermeer.

We verwelkomen de volgende ‘nieuwelingen’: Barendrecht, Beemster, Binnenmaas, Katwijk, Schagen en Waddinxveen.

Alle gemeenten die in de Lokale Energie Etalage staan én alle gemeenten die nog niet in de Lokale Energie Etalage staan zijn van harte uitgenodigd de vernieuwde Energie Enquête in te vullen. In de week na Sinterklaas verschijnen de aangedragen lokale iconen in de Lokale Energie Etalage.

Nieuwe vragen

Op alle thema’s van de Lokale Energie Etalage staan in de vernieuwde Energie Enquête aanvullende vragen. Hieronder per thema enkele voorbeelden van onderwerpen waarover nieuwe vragen zijn gesteld:

Wonen

 • Gasloze wijken
 • Samenwerking met netbeheerders, aanbieders, stakeholders
 • Beschikbare fte en projectbudgetten

Diensten

 • Bereik campagnes en branchegerichte aanpak
 • Naleving Wet Milieubeheer

Maatschappelijk vastgoed

 • ESCO-achtige constructies
 • Inkoop in Nederland geproduceerde hernieuwbare energie

Hernieuwbare Energie

 • Aanpak belemmeringen in beleid/regels en afwijking regels
 • Beschikbare subsidies lokale productie en revolverend fonds

Duurzame mobiliteit

 • Openbare ruimte autovrij
 • Aanleg OV en fietsenstallingen
 • Eigen bedrijfswagens (groen gas) en woon-werk met OV/fiets

De komende maanden worden op de website van de Lokale Energie Etalage verbeteringen doorgevoerd zodat er gemakkelijk rapportages en analyses kunnen worden gemaakt van de informatie die gemeenten hebben gegeven in de vernieuwde Energie Enquête.

Helpdesk

Met vragen over de vernieuwde Energie Enquête kunnen gemeenten terecht bij de LEE-helpdesk: info@lokaleenergieetalage.nl